Samenstel van handels- en appartementsgebouwen in art-decostijl

Beschrijving

Samenstel van twee handels- en appartementsgebouwen in art-decostijl, gebouwd in 1936 naar ontwerp van architect A. Bibouw in opdracht van Jozef Vanden Heede, nijveraar uit Petegem (Deinze).

In 1987 wordt de begane grond met twee winkelpuien verbouwd tot één winkelpui (apotheek) naar ontwerp van architect Willy Vaes (Tielt).

Half vrijstaand complex van drie bouwlagen onder plat dak. Kleurrijk materiaalgebruik van roodbakstenen bovenbouw met zowel horizontale (banden) als verticale (lisenen, erkerconsoles) witgeschilderde elementen. Uitkragende doorgetrokken bovenerkers met afgeronde hoekpenanten in bruine baksteen. Nieuw schrijnwerk. Verdwenen winkelpuien met horizontale roedeverdeling in bovenlichten van winkelramen. Zuidzijgevel met nieuwe muuropeningen en recentere achterbouw.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Tielt, Afdeling 3, 1936/66.
  • Stadsarchief Tielt, Bouwaanvragen, 1936/34.