Neoclassicistisch burgerhuis met traditionele inslag, gebouwd volgens kadaster in 1893 in opdracht van Nestor De Jonge, landmeter van het kadaster. Reeds in 1905 wordt het huis verkocht aan de Tieltse notaris Edgard Snoeck, maar een jaar later komen Agnes Vande Vyvere en haar echtgenoot Jean Pollet sr. (zie Stationstraat nummer 71) er wonen tot 1919. Latere eigenaars zijn onder meer Charles De Smet, ontvanger der registratie en domeinen (1921), Petrus Vangheluwe (1929) en de Ieperse naaisters en zussen Marie-Louise en Martha Segers (1955). Het stadsbestuur koopt in de tweede helft van de 20ste eeuw een deel van de tuin aan voor de aanleg van een parking en het Generaal S. Maczekplein aan de noordzijde.
Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Nieuwe gootlijst. Roodbakstenen lijstgevel met geblokte hoekbanden en vensteromlijstingen in simili. Gebruik van natuursteen voor hoge plint en doorlopende onderdorpels. Boven de getoogde muuropeningen, smalle tegeltableaus met decoratieve fries. Geschilderd houtwerk van T-ramen. Deurtravee opgevat als centraal risaliet tussen witstenen penanten. Paneeldeur met getoogd bovenlicht waarboven balkon op natuurstenen voluutconsoles met fraai gestileerde smeedijzeren balkonleuning.
Bron: CALLAERT G. & SANTY P. met medewerking van BOONE B., DEVOOGHT K. & MOEYKENS S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Tielt, Deel I: Stad Tielt (straten A-R), Deel II: Stad Tielt (straten S-Z), Deelgemeenten Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL29, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)