Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwekapel. Gebouwd door Octave Lanckriet circa 1945 ter vervanging van een vorige kapel op deze plaats, aangeduid op de kadastrale reductiekaart van het Dépôt de la Guerre (1853). Witgeschilderde betonnen staakkapel, gelegen in een bloemenperkje op de straathoek, voorzien van een houten knielbankje. Staak met voegwerkimitatie, mijtervormige opstand in granito-afwerking, waarboven betonnen kruisje. Roodgeschilderde rondboognis waarin beeldje Maria met Kind. Opschrift onder nis: "AVE MARIA".

• DEGRANDE V. s.d.: Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Aarsele, s.l., nummer 3.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter