Dorpwoningen Stille Weg

Beschrijving

Eénlagig woonhuis, eertijds opgedeeld in twee aparte woningen. Houten naambord: "Stille Weg". Site opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie het voorkomen op de Ferrariskaart (1770-1778). In het tweede kwart van de 19de eeuw staan twee huizen quasi in elkaars verlengde, beiden opgedeeld in twee woningen, zie primitief kadasterplan (circa 1830). Volgens kadaster wordt in 1905 de bestaande constructie afgebroken en vervangen door een nieuw volume waarin twee kleine woningen vervat zijn.

Laag verankerd bakstenen volume onder zadeldak in dubbel gegolfde mechanische pannen (nok parallel aan de straat). Getoogde muuropeningen met vernieuwd houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Aarsele, 1906/6.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter