• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Eénlaags woonhuis, gelegen langsheen de steenweg, palend aan de Hullebeek (grens Aarsele - Tielt).  Opgericht door metselaar Jan De Loof in 1875, verdeeld in twee wooneenheden met achterliggend bijgebouwtje, kort daarna samengevoegd. In 1915 wordt een smidse aangebouwd aan de westzijde. Vermelding van toponiem "Snephoek" op mutatieschetsen.

Dubbelhuis in éénlaagse verankerde baksteenbouw van vijf traveeën onder vernieuwd pannen zadeldak. Nieuwe gootlijst waaronder bakstenen zaagtandfries, gepekte plint. Getoogde muuropeningen met bewaard schrijnwerk (T-ramen), vernieuwde deur. Dichtgemetselde poortopening aan de westzijde (voormalige smidse).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Aarsele, 1876/10, 1915/11.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter