Beschrijving

Eenlaags woonhuis met achterbouw, volgens kadaster opgericht in 1908 door de kinderen van landbouwer Lodewijk Van Parijs.
Hoog eenlagig dubbelhuis van vijf traveeën in donkerrode baksteenbouw onder zadeldak in zwarte geglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat). Lijstgevel in lichtrode baksteen met horizontaliserende banden in kleine zwarte baksteentjes, houten kroonlijst op getrapt tandfries. Getoogde muuropeningen met natuurstenen onderdorpels en nieuwe invulling, gebruik van natuursteenblokken in vensterbogen. Haaks stalletje/ zomerkeuken langsheen een beekje, onder zadeldak in Vlaamse pannen, voorzien van kleine getoogde stalvenstertjes en door een muur verbonden met het woonhuis. Zijgevels met sierankers en getoogde openingen met bewaard houtwerk (T-ramen).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Aarsele, 1908/8.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter

Aanvullende informatie

De achterbouw (stalletje/zomerkeuken) is gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het dak van de woning en het schrijnwerk zijn vernieuwd, de gevel is gekaleid.

• Informatie meegedeeld door Stad Tielt (22 augustus 2022).
  • Google Maps, Streetview, Karmstraat 50, Tielt [online] (geraadpleegd op 6 september 2022).
  • Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto's 2018 (winter), Karmstraat 50, Tielt [online], http://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 6 september 2022).