• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoevetje, in samenstel met nummer 52 (eenlaags, herbouwd) opgetrokken vóór 1830. Minstens opklimmend tot de 18de eeuw, zie deuromlijsting. Voorkomen op Ferrariskaart (1770-1778) van drie haakse volumes. Oorspronkelijk staat ten zuiden van het huis een bakhuisje. In 1884 wordt een westelijk stuk bijgebouwd en de woning verbouwd, zie datering zijgevel.

Erf in losse verharding. Ten noorden een witgekalkt bakstenen boerenhuis van vier traveeën met grijsgeschilderde plint onder overkragend zadeldak in Vlaamse pannen (nok parallel met straat). Bakstenen stoep. Getoogde muuropeningen, bewaard schrijnwerk (schuiframen met vaste naald), grijsgeschilderde natuurstenen onderdorpels. Lage korfbogige deuropening in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting met verbrede basis, druiplijst en centraal sluitstuk waarboven een ovalen oculus. Vernieuwde deur. Aanbouw van garage onder lessenaarsdak aan de westzijde. Westelijke zijgevel met ronde zoldervenstertjes, datumanker "1884".

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter