Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Interbellumwoning. Opgetrokken in 1937 in opdracht van Aloise Sierens.  Vrijstaande bakstenen burgerwoning van twee bouwlagen en twee traveeën onder schilddak in zwarte geglazuurde pannen (nok haaks op straat). Rechter erkertravee over twee bouwlagen met luifel uitlopend over inkompartij en aan de linkerzijde steunend op gemetselde pijler. Rechthoekige muuropeningen onder witgeschilderde betonnen lateien. Vernieuwd schrijnwerk, deels beglaasde deur met geometrisch traliewerk. Ten oosten een bakstenen autobergplaats onder zadeldak in zwarte geglazuurde pannen (nok haaks op straat), driehoekig venster in geveltop. Huis en tuin afgescheiden van de straat door laag hekwerk met buisleuning. In de tuin een grotkapelletje Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, opgebouwd in kasseistenen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Aarsele, 1937/11.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter