Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Wereld

Beschrijving

Burgemeester A. Guilbertlaan z.nr./ Kapelleweg. Kapel O.-L.-Vrouw ter Wereld, gelegen op de hoek van een weide, geflankeerd door Linde en Paplaurier.
Gebouwd ca. 1960 door G. D'Hont-Dewitte. Bakstenen veldkapel met witgeschilderde muren onder platte bedaking, bekroond met een Mariamonogram met kruis (AϯM). Aan weerszijden voorzien van twee rondboogvenstertjes met betegelde onderdorpels en glas-in-lood. Open voorzijde, afgesloten door een ijzeren altaarhek. Breukstenen vloer, houten zoldering. Opschrift: "O.L.V. TER WERELD B.V.O.", een ouder sierlijk geschilderd opschrift is recentelijk vervangen. Altaar gemetseld in breuksteen waarop beeld O.-L.-Vrouw met wereldbol. Voor de kapel staat een gemetselde zitbank.

DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Schuiferskapelle, s.l., s.d., nr. 3.

Bron     : Callaert G. & Santy P. met medewerking van Boone B., Devooght K. & Moeykens S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Tielt, Deel I: Stad Tielt (straten A-R), Deel II: Stad Tielt (straten S-Z), Deelgemeenten Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL29, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Callaert, Gonda, Santy, Pieter