Kilometerpaal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kilometerpaal

Beschrijving

Henri D'hontstraat z.nr. Kilometerpaal, gelegen aan de westzijde van de weg, ter hoogte van hoeve nr. 55. Betonnen paaltje op trapeziumvormig grondvlak, met inscripties aan noordzijde: "THIELT / 3K" en aan zuidzijde "SCHCAP / 6NM".

Bron     : Callaert G. & Santy P. met medewerking van Boone B., Devooght K. & Moeykens S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Tielt, Deel I: Stad Tielt (straten A-R), Deel II: Stad Tielt (straten S-Z), Deelgemeenten Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL29, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Callaert, Gonda, Santy, Pieter