Architectenwoning Thierry Nolf

Beschrijving

Herenhuis van circa 1907, zie vermelding van "reconstruction totale" in het kadasterarchief, in 1915 volgt nog een vergroting. Bewaard bouwplan van 1905 naar ontwerp van architect Thierry Nolf (Torhout) als 'eigen woning'. Rode baksteenbouw met sierankers, verlevendigd door banden en omlijstingen van witte sierbaksteen en gebruik van gesinterde baksteen voor onder meer de plint. Linker twee traveeën in Brugse travee oplopend in getrapt dakvenster, rechts geflankeerd door twee dakkapellen onder leien tentdak. Rechthoekige muuropeningen verdiept in een korfboognis, boogvelden ingevuld met geglazuurde tegeltjes. Bewaard beschilderd houtwerk met schuiframen (begane grond) en T-indeling (boven).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Torhout, 1907/18, 1915/26.
  • Stadsarchief Torhout, Modern archief: bouwplannen, nr. 1956.