Beschrijving

Bij de Kapel van de Heilige Lazarus aanleunende hoeve van vijf traveeën en één bouwlaag onder steil zadeldak, met lager aanbouwsel en dakkapel aan de oostzijde (mechanische en Vlaamse pannen); daterend uit de 18de eeuw (?), doch vermoedelijk met oudere kern, zie muurschildering infra.

Bepleisterde, beschilderde voorgevel op gepikte plint; proefkappingen verraden evenwel een vroegere bak- en zandsteenbouw; rechthoekige muuropeningen; opkamervenster uitgewerkt als kloosterkozijn met luik, bolrond geprofileerde tussendorpel en getralied bovenlicht; het latere woonkamervenster met bewaarde duimen van vroegere luiken; tussen beide sporen van gedichte korfboogdeur. Huidige rechthoekige deur in omlijsting met kwarthol geprofileerde stijlen, middenkalf op consoles en getralied bovenlicht met houten latei: rechts hiervan sporen van een gedicht bolkozijn. Rechthoekige muuropeningen in de achtergevel.

Binnenin, op scheidingsmuur met kapel, sterk vervallen muurschildering met voorstelling van het Laatste Oordeel, opklimmend tot de 15de eeuw(?).

Auteurs: Plomteux, Greet