Steenbakkerij Verstrepen

Beschrijving

Steenbakkerij nog in werking 1982. Drie ringovens (twee met bewaarde schouw aan zuidzijde) waarvan de meest westelijke volgend op 1925 gebouwd werd door architect E. Lamot, de middelste volgend op 1917. Uitgedunde droogloodsen oost- en westwaarts, buiten gebruik; de voorbereiding, vorming en droging gebeurt volledig mechanisch.

Ten noorden van de Kapelstraat: voetbalvelden ter plaatse van de vroegere droogloodsen; de oude machinekamer zou dienst doen als sportlokaal.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Vergunningsplichtige Inrichtingen, Boom, 1925-1930, dossier 5 (1925).
  • Provinciaal Archief Antwerpen, Vergunningsplichtige Inrichtingen, Boom, 1912-1924, dossier 1 (1917).

Auteurs :  Plomteux, Greet