Samenstel van arbeidershuizen

Beschrijving

Bollestraat nrs. 51-53-55. Samenstel van arbeidershuizen uit het begin van de 20ste eeuw, onder zadeldak (mechanische pannen of vernieuwde Vlaamse pannen), dubbelhuisjes met getoogde muuropeningen, bij nr. 55 sluit links een haakse stalletje (?) aan (nu garage). Nrs. 51-53 met cementering of beraping uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, nr. 55 in rode baksteen. Nr. 51: beraping met gecementeerde vensteromlijstingen, vernieuwd houtwerk. Nr. 53: cementering met geometrische motieven, breuksteenimitatie in de plint.

Auteurs :  Vanneste, Pol