• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In kern 19de-eeuws burgerhuis zie aanduiding op het primitief kadasterplan (circa 1830). Wijziging minimaal in 1925 (zie mutatieschets) wanneer de bouwheer, meer bepaald de Torhoutse winkelier Clement Julianus Taeckens een vergroting van het pand doorvoert, onder meer door de vereniging met het achterliggende pand, minimaal in 1840 (zie mutatieschets) opgericht door Augustinus Valckenaere, koster te Torhout (zie Breidelstraat nummer 6).

Winkelpand met parement van geglazuurde tegelstrips uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Witte tegelstrips verlevendigd door banden, strekken en plint van bruine strips. Rechthoekige muuropeningen, bewaard beschilderd houtwerk met T-indeling, boven centraal blind venster. Rechts van de deur, winkelvenster in een sierlijke omlijsting met neoclassicistische inslag.

Aan de achterzijde, tuinmuur.

• Foto: stadsbestuur Torhout.