Ast bij hoevesite

Beschrijving

In weide gelegen ast, horend bij hoevesite in oorsprong uit de tweede helft van 19de eeuw, zie site aangeduid op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van 1861. Vernieuwd woonhuis en roodbakstenen schuur onder pannen zadeldak, rondom begraasd erf met vernieuwde boomgaard, bewaarde ast.

Cichorei-ast. Tweeledig volume wellicht in oorsprong teruggaand op 19de-eeuws nutsgebouw dat in de eerste helft van de 20ste eeuw werd opgetrokken tot ast zie verschil van baksteen. Bewaard laadluik en driehoekig Marianisje.

Auteurs: Vanneste, Pol