Ruime gesloten hoeve gelegen ten noorden van de kerk, op de hoek van de straat. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen) gegroepeerd rondom een rechthoekige binnenplaats. Brede ingekaste rechthoekige inrijpoort (links zandstenen hoeksteen) rechts van boerenhuis (ten zuiden), onder doorgetrokken bedaking.
Dubbelhuis van acht traveeën, één bouwlaag (nok parallel met straat), uit de eerste helft van de 18de eeuw. Verankerde bakstenen straatgevel op gecementeerde plint met vernieuwde rechthoekige vensters met arduinen lateien en lekdrempels; ontlastingsbogen van een rollaag en een platte laag wijzen op vroegere kozijnen. Traditionele zandstenen rondboogdeur met sleutel en imposten, bekronend nisje met lekdrempel en druiplijst van gesinterde baksteen. Recente gootlijst op klosjes. Verankerde erfgevel met originele betraliede kruiskozijnen van zandsteen onder gekoppelde ontlastingsbogen (rollaag en platte laag). Gelijksoortige rondboogdeur als in voorgevel. Drie rechter traveeën: vernieuwde rechthoekige muuropeningen onder houten lateien. Verankerde zijpuntgevels met aandaken en muurvlechtingen; rechter zijpuntgevel met steunbeer op linkerhoek en sierlijk anker in de top.
Dienstgebouwen uit de 19de eeuw, ten westen en ten noorden versierd met getoogde arcaden op bakstenen pilasters; muuropeningen in de spaarvelden; westelijke stal van vijf traveeën met rechthoekige veldpoort; noordelijke dwarsschuur van zes traveeën met twee korfboogpoorten. Oostelijke stal van veertien ongelijke traveeën.
Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent. Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)