Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Keibergstraat nr. 82. Hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, cf. site reeds aangeduid op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van 1861. Losse bestanddelen in L-vorm rondom begraasd erf met ten westen van het erf, boomgaard. Ten oosten van het erf, tot woongelegenheid verbouwd nutsgebouw. Witgeschilderde baksteenbouw boven gepekte plinten.
Ten noorden van het erf, boerenhuis onder zadeldak (mechanische pannen, recente dakkapellen). Erfgevel: getoogde muuropeningen, deur in een recentere geriemde omlijsting van gesinterde baksteen. Bewaard witgeschilderd houtwerk met kruisindeling en grote roedeverdeling. Rechter zijgevel, gecementeerd met schijnvoegen, bewaard laadluik.

Auteurs :  Vanneste, Pol