Hoeve met losstaande bestanddelen. Als site met losstaande bestanddelen reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Het boerenhuis en een nu afgebroken stalletje zijn reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1846). De dwarsschuur dateert van 1856, zie gemetseld jaartal, het bakhuis van 1892. Tevens wagenschuur.
Ten noorden van het erf, boerenhuis met links aansluitend vernieuwd huis (mogelijk teruggaand op geïncorporeerde stalling) onder doorlopend zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen). Het oude huis heeft een kern uit de eerste helft van de 19de eeuw (zie boven) Witgeschilderd metselwerk boven gepekte plint. Getoogde muuropeningen met deels gewijzigd, wit en groen beschilderd houtwerk.
Ten oosten van het erf, dwarsschuur met geïncorporeerde stalling en aardappelkelder, van 1856 zie jaaraanduiding in gele baksteen in de naar het erf gerichte gevel (eerste vermelding in het kadaster in 1861). Rode baksteenbouw, lange gevels in stijl- en regelwerk, nu afgedekt met golfplaten, zadeldak (golfplaten mogelijk ter vervanging van vroegere strobedaking). In de achterste zijgevel, zes langwerpige ademgaten.
Ten oosten van het erf, bakhuis van 1892, zie jaarankers. Rechthoekig grondplan onder schilddak (Vlaamse pannen). Getoogde muuropeningen onder strek en doorgetrokken druiplijst. Deels bewaard roodbeschilderd houtwerk.
Ten zuiden van het erf, meerbeukige wagenschuur, volgens het kadaster gebouwd in 1861. Beplankte constructie in stijl- en regelwerk op bakstenen voeting, zadeldak (Vlaamse pannen). Deur met bewaard hang- en sluitwerk.
- Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Torhout, 1861/248.