Hoeve met losstaande bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen), L-vormige opstelling rondom erf. Site met één bestanddeel aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en met de huidige L-vormige opstelling – met uitzondering van het wagenhuis rechts aansluitend bij het huis - op de Atlas der Buurtwegen (1846). Het wagenhuis is nog niet aangeduid op een mutatieschets van 1880, onduidelijke jaaraanduiding mogelijk te interpreteren als "1918". Op een foto uit de jaren 2000 (stadsbestuur Torhout) is de verflaag van het huis verwijderd waardoor sporen van jaaraanduiding in rode baksteen vrijkwamen: "1" en "8" (?)
Ten noorden van het erf, boerenhuis met geïncorporeerde stalling en wagenhuis. Bewaarde 17de- of 18de-eeuwse kern. Erfgevel: drie staltraveeën + drie huistraveeën + twee opkamertraveeën onder hogere nok (witgeschilderd boven gepekte plint) + roodbakstenen tweebeukig wagenhuis onder doorgetrokken zadeldak, geknikte dakoverstek op 'hondjes'. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk in kunststof, indeling naar oud model, getraliede keldervensters. Wagenhuis: korfboogpoorten en rondbogige laadluikjes in een omlijsting van gele baksteen. Bewaard groen beschilderd houtwerk van luikjes en poorten met houten hekwerk. Rechter zijgevel: getoogd laadluikje, ingemetseld jaartal ("1918" ?) en uilengat in omlijsting van gele baksteen. Stalling: waterpomp, linker zijgevel (niet beschilderd) met staldeurtjes en dichtgemetseld halfrond voederluik voor varkens.
Ten westen van het erf, dwarsschuur met geïncorporeerde stallingen. De voorgeplaatste aanbouw onder lessenaarsdak is recenter, zie bewaarde oorspronkelijke bakstenen muur met getoogde muuropeningen en deels muur in een beplankte constructie van stijl- en regelwerk. Rechter zijgevel met asemgaten. Deels bewaard groen beschilderd houtwerk.
- Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Torhout, 1880/12.