Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekwinkelpand

Beschrijving

Hoekwinkelpand in 1923 gebouwd door B. Vanmaele-Monte, bewaard bouwplan van 1920 (echter deels andere uitvoering); echter op deze plaats reeds bebouwing op de Atlas der Buurtwegen (1846). Verankerde gele baksteenbouw onder schilddak (blauwe mechanische pannen, gootlijst op klossen). Hoektravee, linker risaliet (Oostendestraat) en de twee centrale traveeën rechts (Fraeysstraat) zijn bekroond met trapgevels. Op de begane grond deels in arduin uitgewerkte winkelpui met deur op de hoek. Rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboognissen, boogvelden ingevuld in visgraatverband. Witbeschilderd houtwerk met T-indeling.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Torhout, 1923/48.
  • Stadsarchief Torhout, Modern archief, nr. 1973.