Kunstwerk Fantastisch Technisch Onderwijs

Beschrijving

Kunstwerk zogenaamd "Fantastisch Technisch Onderwijs" naar ontwerp van beeldhouwer Jeffrie Devriese (Torhout), geplaatst op de site van het Vrij Technisch Instituut, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de instelling (1997). De gebeeldhouwde figuur die een cirkel vasthoudt en met timmermanswerktuigen aan de voeten symboliseert het technisch onderwijs. De drie zuilen symboliseren drie richtingen binnen het technisch onderwijs. Tevens gedenkplaat in verband met 50 jaar Vrij Technisch Instituut te Torhout (1947-1997).

• Mondelinge informatie verstrekt door de schooldirectie.

Auteurs: Vanneste, Pol