Villa Marguerite

Beschrijving

Zogenaamd "VILLA MARGUERITE" van 1926, zie naamaanduiding met jaartal. Volgens het kadaster in 1926 gebouwd door A. Bogaert-Decloedt. Villa op L-vormig grondplan. Gele baksteenbouw met sierankers en gecementeerde plint met breuksteenimitatie. Pannen bedaking (dakschild, wolfseind), windwijzer (renpaard en koets), verzorgde gootlijst op klossen, onderbroken door dakvenster met windwijzer.

Links, erker onder pseudo-leien bedaking. In de oksel loggia onder balkon. De rondbogige en de korfbogige boogvelden van de loggia zijn ingevuld met verzorgd geajoureerd houtwerk, met links benaming en jaartal. Korfbogige muuropeningen, deels bewaard witbeschilderd houtwerk met gebogen tussendorpel, schuiframen en T-indeling. Links aansluitend, garage met gegolfde gevelaflijning, Marianis.

Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Torhout, 1926/66.

Auteurs: Vanneste, Pol