erfgoedobject

Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans

bouwkundig element
ID: 87603   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87603

Juridische gevolgen

Beschrijving

Wijnendalestraat z.nr. (rechts van nr. 90). Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw. Roodbakstenen kapel op rechthoekige plattegrond, zadeldak (Vlaamse pannen). De kapel heeft op vandaag een erg laag karakter, dit vermoedelijk ten gevolge van ophoging van akker. Voorgevel met rondboogportaal, in geriemde omlijsting van gesinterde baksteen, rechthoekig gevelveld met dito omlijsting, bekroning met ijzeren kruis. Eenvoudig interieur met nis met beeld Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, ijzeren hekken.

NAERT A., Inventarisatie van de Torhoutse kapellen, in Jaarboek van de Geschied- en Heemkundige kring Het Houtland, Torhout, 1998, p. 123-131.


Bron     : Vanneste P. met medewerking van Moeykens S. & Callens T. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Torhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL28, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Vanneste, Pol


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87603 (Geraadpleegd op 28-09-2020)