• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk twee woningen van samen zeven traveeën en anderhalve bouwlaag, onder pannen zadeldak, met poort in de linker travee en een deur in de derde en zesde travee, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1912. Opgetrokken in een verzorgde baksteenbouw met knipvoegen en zwarte bakstenen speklagen en ontlastingsboogjes op een geschilderde plint. Getoogde vensters met nieuw donkerbruin schrijnwerk; arduinen dorpels. Bij recente verbouwingen linker poorttravee gevoegd bij nummer 15 en overige zes traveeën verbouwd tot één woning met nieuwe poort in eerste travee en deur in de vierde travee.

Auteurs: Bogaert, Chris