Hoeve met losse bestanddelen, staat als site (met enkel de schuur) op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1845). Toegankelijk via een ijzeren hekken gevat in betonnen pijlers. Woonhuis uit het interbellum, georiënteerd ten zuiden van het deels onverhard, deels begraasd erf. Verankerde baksteenbouw boven grijsbepleisterde plint onder mansardedak (zwarte pannen) met twee dakkapellen. Segmentboogvormige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. In de linkerzijgevel een beeldnis. Tegenover het huis ligt de schuur met stallingen met nog eventueel een oudere kern.
Links van de ingang staat op het erf een Mariakapelletje, naar verluidt tijdens de Tweede Wereldoorlog door de bewoners opgericht. Betonnen constructie onder zadeldak begroeid met klimop. Driehoekige beeldnis met beeld van Maria en opschrift "MAAGD MARIA B.V.O."
Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL33, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)