erfgoedobject

Weiberg Hoeve

bouwkundig element
ID
87697
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87697
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Weiberg Hoeve
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Zogenaamd de "WEIBERG HOEVE", zie houten opschrift. Hoort bij een gehucht gelegen in de buurt van een meander van de Mandel en is te zien op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (circa 1830) staat enkel het woonhuis aangeduid. Losse bestanddelen gegroepeerd rond een begraasd erf. Woonhuis ten westen van het erf met geïncorporeerde schuur, 19de-eeuws uitzicht. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak (mechanische en Vlaamse pannen), witgekalkte voorgevel boven een gepekte plint. Rechthoekige muuropeningen, vensters met bolkozijnen, schuiframen en glas in lood in de bovenlichten. Schuur en stallingen zijn waarschijnlijk in de jaren 1920 toegevoegd.


Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL33, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Weiberg Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87697 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.