erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
87753
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87753

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Achterin gelegen, alleenstaande burgerwoning volgens het kadaster opgetrokken circa 1937. Oranje baksteenbouw onder schilddak (blauwe, mechanische pannen) en toegankelijk via een grinten oprit. Verhoogde begane grond boven een kelderverdieping. Gebruik van groengeglazuurde bakstenen voor het aflijnen van de arduinen plint met rechthoekige keldermonden, lateien en omlijsting van de deur. Deur met portaal en arduinen buitentrap afgeboord met bakstenen muurtje tevens dienst doend als sokkel voor het dragen van een (vernieuwde) luifel. Erker aan de voorgevel en bow window opzij. Deur met bewaard schrijnwerk en venstertje met glas in lood met geometrische motieven. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk bij de schuiframen op de begane grond.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1937/18.

Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL33, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87753 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.