Villa

Beschrijving

Villa gelegen in een ruime tuin, volgens kadastergegevens daterend van circa 1924. Circa 1930 wordt er achteraan een landgebouw opgetrokken dat in 1931 volledig wordt herbouwd en ingericht als weverij, circa 1953 volgt een nieuwe verbouwing en wordt de weverij bij het huis gevoegd.

Oranje baksteenbouw op onregelmatige plattegrond onder samengestelde daken (zwarte, mechanische pannen). Gebruik van witte bakstenen voor de doorlopende banden, strekken en siermetselwerk. Naast rechthoekige muuropeningen ook gebruik van spiegel- en rondbogen. Het schrijnwerk is grotendeels vervangen. De fraaie, dubbele vleugeldeur met bovenlicht en arduinen buitentrap en de houten balustrade boven de erker zijn bewaard.

Omhaagde tuin met rechts een oudere bakstenen scheidingsmuur waarvoor enkele linden.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1928/35, 1930/15, 1931/42, 1953/55.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien