Woning Renson

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Renson

Beschrijving

Alleenstaand landhuis in stijl van nieuwe zakelijkheid (circa 1930). Bepleisterd en beschilderd woonhuis op nagenoeg rechthoekige grondplan met rechts uitgespaarde hoeken met steektrap en perron voor rechthoekige deur. Rechthoekige vensters; verticale vensterpartij ter hoogte van de trapkoker (voorgevel).

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Woning Renson. Modernistisch landhuis naar een ontwerp door architect Willy Fisher, uit 1932. Uitbreiding door architect Werner De Bondt uit 1991.

• GEYSENS, G., GOFFIN, G., MOEREELS, J., LERNOUT, N., RENARD, P. & VAN BOUWEL, J. 1993: Modern bouwen in Brasschaat 1920-1940, Zellik, 48-49.