Halfvrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaande burgerwoning volgens het kadaster gebouwd circa 1933 door een handelaar uit Oostrozebeke. Oranje baksteenbouw van twee bouwlagen op L-vormige plattegrond onder samengestelde daken (zwarte, mechanische pannen). Gebruik van arduin voor de plint, cordons, doorlopende banden, omlijsting van de bovenlichten en de bow window op consoles. Bewaard schrijnwerk bij de schuiframen op de begane grond. Beglaasde rondboogdeur met fraai, smeedijzeren traliewerk, erboven een arduinen boogveld onder druiplijst eindigend in gebeeldhouwde florale motieven in art-decostijl. Achterin gelegen garage.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1933/8.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien