Samenstel van drie dorpswoningen

Beschrijving

Tieltsteenweg nrs. 22-26. Samenstel van drie woningen met garages gebouwd in opdracht van de metser-aannemer André Deloof uit Oostrozebeke. Eerst worden volgens het kadaster ca. 1964 de twee linkerhuizen (nrs. 24-26) in spiegelbeeld gebouwd, het derde (nr. 22) wordt er ca. 1969 aan toegevoegd. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen). Voor- en rechterzijgevel met parement in grijsbruine baksteen, bij nrs. 24-26 met brede, aflijnende banden in lichtblauwe mozaïek, gevat tussen de als zijrisalieten uitgewerkte poorttraveeën. Rechthoekige muuropeningen met verschillende afmetingen, bewaard schrijnwerk. Beschildering op de muurdam tussen nrs. 24 en 26 met afbeelding van een man en een vrouw. In de linkerzijgevel ingemetselde afbeelding van werktuigen refererend aan de opdrachtgever.

KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1964/39, 1969/37.

Bron     : Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL33, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vranckx, Martien