Samenstel van dorpswoningen

Beschrijving

Samenstel van drie woningen met garages gebouwd in opdracht van de metser-aannemer André Deloof uit Oostrozebeke. Eerst worden volgens het kadaster circa 1964 de twee linker huizen (nummers 24-26) in spiegelbeeld gebouwd, het derde (nummer 22) wordt er circa 1969 aan toegevoegd. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen). Voor- en rechterzijgevel met parement in grijsbruine baksteen, bij nummers 24-26 met brede, aflijnende banden in lichtblauwe mozaïek, gevat tussen de als zijrisalieten uitgewerkte poorttraveeën. Rechthoekige muuropeningen met verschillende afmetingen, bewaard schrijnwerk. Beschildering op de muurdam tussen nummers 24 en 26 met afbeelding van een man en een vrouw. In de linkerzijgevel ingemetselde afbeelding van werktuigen refererend aan de opdrachtgever.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1964/39, 1969/37.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien