Onze-Lieve-Vrouwekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Tieltsteenweg z.nr. Onze-Lieve-Vrouwekapel, opgericht ca. 1945 naar aanleiding van het einde van de Tweede Wereldoorlog en geschonken door de bewoners van de straat, dan nog de Smallestokstraat en Kerkstraat (toen Drogenbroodstraat). De kapel werd vernield door de vlaskar van het naastliggende vlasbedrijf (cf. nr. 28) en ca. 1975 door de vlashandelaar herbouwd.
Driehoekige kapel in roodbruine baksteen met diepe nis en beeld van Maria beschaduwd door een monumentale treurwilg.

DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, s.l., s.d., nr. 14.

Bron     : Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL33, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vranckx, Martien