Bakstenen wegkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Tieltsteenweg z.nr., links van nr. 54. Bakstenen wegkapel gewijd aan Onze–Lieve-Vrouw, waarschijnlijk opgericht tijdens het interbellum.
Witbeschilderd boven een gepekte plint en onder zadeldakje. Geprofileerde roodbakstenen, beglaasde rondboognis met luiken en met beeld van Maria met Kind. Erboven een oculus met roodbakstenen omlijsting. Groenbeschilderde, houten windveren met opschrift "ONBEVLEKT HART VAN MARIA / U BLIJVEN WIJ TROUW" en bekronend houten kruisbeeld. Voor de kapel een plantsoen onderbroken door bakstenen trapje. Beschaduwd door een hulst en een rode fruitboom.

Bron     : Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL33, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vranckx, Martien