Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Tieltsteenweg nr. 78. Boerenarbeiderswoning, dwars op de straat gebouwd volgens het kadaster daterend van ca. 1869 en dus van vóór de aanleg van de straat in 1895. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak (eterniet) met aandaken. Rechthoekige muuropeningen met strekken en vernieuwd schrijnwerk. Links van de oprit staat een monumentale acacia.

KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1869/2.

Bron     : Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL33, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vranckx, Martien