L-Vormige hoeve van 1803

Beschrijving

Woonhuis van baksteen, oorspronkelijk één bouwlaag onder steil zadeldak, thans over de voorgevel met één bouwlaag verhoogd. Gewijzigde muuropeningen. Zijgevel aan straatzijde met aandak en vlechtingen. In de geveltop een mergelstenen gevelsteen met opschrift A.H./ 1803. De aansluitende stal behield zijn oorspronkelijk volume.

Haaks op het woonhuis, achteraan het erf, dwarsschuur onder schilddak (Vlaamse pannen). Gecementeerd en witbeschilderd gebouw. De oorspronkelijke vakwerkbouw blijkt uit de resterende gebintstijl die als post van de rechthoekige poort bleef behouden (ankerbalkgebint). Twee zolderluiken en een staldeur. Tegen de zijgevel, schob onder lessenaarsdak.