Onze-Lieve-Vrouw van Lorettenkapel

Beschrijving

Temidden van het veld een vrij grote bakstenen kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Loretten omringd door linden, in 1883 opgetrokken door de familie Dirix. Rechthoekige plattegrond met driezijdige apsis. Geschilderde gevels op ongeschilderde bakstenen voet. Vooruitspringende hoekdammen. Rondboogvormige vleugeldeur. Erboven spitsbogig beeldnisje. Zijgevels met mijterboogvormige vensters. Binnenruimte in tweeën gedeeld door hoog ijzeren hek, en afgedekt door rondbogig tongewelf.

• VAN VLIERBERGHE J., Analen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 47/1, 1935, p. 59-60.

Auteurs: Demey, Anthony