erfgoedobject

Dorpswoning uit het interbellum

bouwkundig element
ID
87859
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87859
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Interbellumwoning gelegen op de hoek met de Poelstraat. De woning is wat dieper gelegen ten opzichte van de rooilijn, om zo als het ware de hoek te vormen naar de Poelstraat. Verankerde, oranje baksteenbouw met geschilderde zijgevel en plint van imitatiebreuksteen, afgedekt door een licht overkragend, pannen zadeldak (nok dwars op de straat). Licht getoogde openingen met strekken van geglazuurde bakstenen. Eveneens gebruik van geglazuurde bakstenen voor de als horizontale banden doorgetrokken onder- en tussendorpels. Deels bewaard houtwerk onder meer bij de voordeur en op de eerste verdieping. Begane grond later doorbroken door een groot puivenster. Aansluitend lager volume onder een zadeldak aan de kant van de Poelstraat.


Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Dorpswoning uit het interbellum [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87859 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.