Dorpswoning uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Interbellumwoning gelegen op de hoek met de Poelstraat. De woning is wat dieper gelegen ten opzichte van de rooilijn, om zo als het ware de hoek te vormen naar de Poelstraat. Verankerde, oranje baksteenbouw met geschilderde zijgevel en plint van imitatiebreuksteen, afgedekt door een licht overkragend, pannen zadeldak (nok dwars op de straat). Licht getoogde openingen met strekken van geglazuurde bakstenen. Eveneens gebruik van geglazuurde bakstenen voor de als horizontale banden doorgetrokken onder- en tussendorpels. Deels bewaard houtwerk onder meer bij de voordeur en op de eerste verdieping. Begane grond later doorbroken door een groot puivenster. Aansluitend lager volume onder een zadeldak aan de kant van de Poelstraat.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje