• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gaston Roelandtsstraat nr. 25. 19de-eeuws breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen afgedekt door een zadeldak met groen/blauw gesmoorde pannen. Oorspronkelijk één volume met de aanpalende woning nr. 23 waarvan de gevel in de jaren 1960 grondig is verbouwd. Neoclassicistische gevelbepleistering met o.m. horizontale belijning, versierde lateien en geprofileerde vensteromlijstingen. Fraaie wit beschilderde houten kroonlijst op klossen en modillons. Overig schrijnwerk is vernieuwd. Rechterzijgevel bepleisterd.
Tussen de rechtergevel en de buurwoning nr. 27 is een vrij sierlijk, ijzeren hekken bevestigd, dat leidt naar de achterliggende tuin van de woning.

Bron     : Vanwalleghem A. met medewerking van Creyf S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Vanwalleghem, Aagje