• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

19de-eeuws breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen afgedekt door een zadeldak met groen/blauw gesmoorde pannen. Oorspronkelijk één volume met de aanpalende woning nummer 23 waarvan de gevel in de jaren 1960 grondig is verbouwd. Neoclassicistische gevelbepleistering met onder meer horizontale belijning, versierde lateien en geprofileerde vensteromlijstingen. Fraaie witgeschilderde houten kroonlijst op klossen en modillons. Overig schrijnwerk is vernieuwd. Rechterzijgevel bepleisterd.
Tussen de rechtergevel en de buurwoning nummer 27 is een vrij sierlijk, ijzeren hekken bevestigd, dat leidt naar de achterliggende tuin van de woning.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje

Aanvullende informatie

Tussen nummer 25 en nummer 27 was een vrij sierlijk, ijzeren hekken bevestigd dat leidde naar de achterliggende tuin van de woning nummer 25. Dit is heden niet meer bewaard.

Auteurs: Jacobs, Els