Beeld van het Heilige Hart

Beschrijving

Beeld van het Heilige Hart, vervaardigd in 1934 door beeldhouwer De Wispelaere uit Brugge, broer van de toenmalige pastoor. Gelegen aan de zuidkant van de Sint-Pieterskerk. Ingewijd in juni 1934, naar aanleiding van de toewijding van gemeente Oostkamp aan het Heilige Hart, een gebruik in de jaren 1930. Vierkante, arduinen plaat met daarop dito hoge sokkel met vooraan de inscriptie "OOSTKAMP H. HART JUNI 1934". Op een verjongende octagonale plaat bovenop de sokkel staat het beeld van het Heilige Hart.

• BOULJON B., Oostkamp, Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1981, nummer 94.
  • VANDE GINSTE S., Archiefbeelden Oostkamp, Gloucestershire, 2005, p. 88, 90.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje