Vrijstaande villa volgens het kadaster daterend van 1934. Oranje baksteenbouw met gebruik van beton voor de lateien van de vensters en voor de erker. Typerend voorkomen van een verspringend gemansardeerd schilddak met dakvenster vooraan (zwarte pannen), een inspringend, rondbogig inkomportaal op de hoek en een erkeruitbouw over de twee bouwlagen. Zijgevel met smalle rechthoekige of rondboogvormige vensters confer trappenhal. In de jaren 1990 is schuin achter de woning een vrijstaande bergplaats bijgebouwd. Ten noordoosten van het perceel staat een oudere, verankerde, bakstenen schuur onder een overkragend zadeldak met Vlaamse pannen. Wellicht staat de schuur al afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Goed bewaarde, houten poort en luchtsleuven. De inventaris van traditionele, solitaire bomen en struiken in West-Vlaanderen vermeldt twee boogvormige Hulsten tussen nummers 11 en 13. Deze Hulsten markeren vermoedelijk een voormalige erftoegang van een oudere bewoning en zijn momenteel opgenomen in een recentere haag. Mogelijk ging het oorspronkelijk om een erftoegang van een boomkwekerij. De dikste van de twee Hulsten heeft een stamomtrek van 60 centimeter; de bomen zijn ongeveer 6 meter hoog.
ZWAENEPOEL A., Inventaris van traditionele, solitaire bomen en struiken als leidraad voor natuur- en landschapsbehoud en -herstel in West-Vlaanderen, WVI in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, Brugge, 2005, p. 119.
Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)