erfgoedobject

Kunstwerk van Pieter Boudens

bouwkundig element
ID
87932
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87932

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kunstwerk van 1999, vervaardigd door kunstenaar en schriftbeeldhouwer Pieter Boudens. Gelegen op een pleintje rechtover het Gemeenteplein, op de hoek met de Stationsstraat. Achthoekig, arduinen pilaar, symbool voor de weerspiegeling van het verleden en de toekomst. Opschrift "IN ELKE STEEN DE HARTSLAG HERKENNEN VAN EEUWEN", verwijzend naar het historische verleden van de gemeente. De geïntegreerde natuurstenen blokken verwijzen door hun ouderdom naar de geschiedenis. Vier doorkijkgaatjes op kinderhoogte geven uitzicht op een spiegelpiramide waarop het alfabet in schoonschrift wordt weerspiegeld, wat wijst op de toekomst met onze kinderen als dragers van de maatschappij van morgen. Het goudkleurige figuurtje op de zuil beitelt de naam "OOSTKAMP" op de steen.

  • DESOETE S., GERVOYSE P., VANDEN BERGHE P., Oostkamp, Beeld in beweging, Oostkamp, 2000, p. 2.
  • S.N., Vernieuwd centrum feestelijk geopend, in De Merel, jaargang 19, nummer 2, 1999, p. 45.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kunstwerk van Pieter Boudens [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87932 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.