Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom de vier zijden van een deels gekasseid erf met mestvaalt. Inrijpoort opgenomen in het dienstgebouw aan de noordwestelijke zijde.

Woonhuis, dubbelhuis, van zeven traveeën, linker poorttravee en één verdieping onder een zadeldak (zuidoosten, nok parallel met straat, mechanische pannen), gedateerd 1727 in een ankerbalk. Gecementeerde en verankerde lijstgevel met beluikte steekboogvensters; steekboogdeur in een rechthoekige zandstenen omlijsting met bekronende druiplijst. Rechter aanbouw. Gecementeerde erfgevel met kleine getraliede rechthoekige venstertjes en één groot recenter venster. Gelijkaardige steekboogdeur; steektrap.

Recentere dienstgebouwen. Zuidwestelijke langsschuur onder een zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Stallen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle