erfgoedobject

Twee dorpswoningen

bouwkundig element
ID
87983
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87983

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Twee woonhuizen onder één gemeenschappelijk pannen schilddak daterend van circa 1900 confer een kaart van het Militair Cartografisch Instituut van het begin van de 20ste eeuw.
Kleine voortuin met aan de straatkant een lage, bakstenen muur met buisleuning. Verankerde baksteenbouw met beigegeschilderde voorgevel op een lage grijsgeschilderde plint. Vensters ter hoogte van de eerste bouwlaag zijn beluikt; vensters van de tweede bouwlaag met een over de voor- en zijgevels doorgetrokken onderdorpel. Rechts van nummer 38 staat een schuurtje.


Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Twee dorpswoningen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87983 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.