Twee stadswoningen

Gemeente Oostkamp
Locatie Marechalstraat 22-24, Oostkamp (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Oostkamp (adrescontroles: 17-10-2007 - 17-10-2007).
  • Inventarisatie Oostkamp (geografische inventarisatie: 04-01-2006 - 31-12-2006).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Marechalstraat nrs. 22-24. Twee woonhuizen onder één gemeenschappelijk pannen schilddak daterend van circa 1900 cf. een kaart van het Militair Cartografisch Instituut van het begin van de 20ste eeuw.
Kleine voortuin met aan de straatkant een lage, bakstenen muur met buisleuning. Verankerde baksteenbouw met beige beschilderde voorgevel op een lage grijs beschilderde plint. Vensters ter hoogte van de eerste bouwlaag zijn beluikt; vensters van de tweede bouwlaag met een over de voor- en zijgevels doorgetrokken onderdorpel. Rechts van nr. 22 staat een schuurtje.

Bron: Vanwalleghem A. met medewerking van Creyf S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje