erfgoedobject

Boerenarbeiderswoning met stal

bouwkundig element
ID
88011
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88011
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalige boerenarbeiderswoning met achterliggende stal, volgens het kadaster daterend van 1909. Gelegen tussen de Papenvijversstraat en de Handelsstraat. Erf afgesloten aan de straatkant met een roodgeschilderde, ijzeren hekken tussen twee betonnen palen.
Boerenarbeiderswoning van anderhalve bouwlaag en drie traveeën onder een pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw op een zwart gepekte plint. Voorgevel met licht getoogde vensteropeningen. Bewaard houtwerk onder meer beluikte vensters op de begane grond en voordeur met bovenlicht. Dwars op de weg gericht stalgebouw; verankerde baksteenbouw onder een overkragend zadeldak met pannen. Gevels op een zwart gepekte plint, voorzien van licht getoogde openingen (vensters en staldeuren).

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oostkamp, 1910/32.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Boerenarbeiderswoning met stal [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88011 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.