erfgoedobject

Café 't Putje

bouwkundig element
ID
88043
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88043

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café 't Putje
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Mogelijk in kern eind 19de-eeuws handelspand, heden café "'t Putje", gelegen in het centrum van Oostkamp nabij het Gemeenteplein. Weergegeven op een oude foto, gepubliceerd in 1984 door Bouljon, als eenvoudige lijstgevel onder een zadeldak met een ongeschilderde bakstenen gevel. Later is het dakvlak aangepast tot een gemansardeerd zadeldak, de gevel witgeschilderd en voorzien van neoclassicistische accenten (onder meer geprofileerde omlijstingen rond de bovenvensters, cordonlijst, doorgetrokken lekdrempel, bepleistering met imitatievoegen) en een houten pui met centrale deur. Begane grond uiterst links met smallere dienstingang onder een verdiepte nis. Bewaarde neoclassicistisch getinte, groengeschilderde, houten pui onder een doorlopende kroonlijst, ondersteund door consoles. Kroonlijst op modillons.

  • BOULJON B., Het Oostkamp, Ruddervoorde, Hertsberge en Waardamme van toen. Een verzameling foto's van de vier Oostkampse deelgemeenten in de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw, Brugge, 1984, p. 18.
  • VANDE GINSTE S., Archiefbeelden Oostkamp, 2005, p. 116.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Café 't Putje [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88043 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.