Bunkers, gelegen op de westelijke oever van het kanaal Gent-Brugge, op het voormalige jaagpad. Samen met nog twee bunkers voorbij de brug van Moerbrugge een kantonnement of magazijnsite vormend, behorend tot de kustverdediging (Atlantikwall). Deze bunkers zijn manschapsverblijven en allen identiek aan elkaar. Ze zijn met muren van 1 meter dik gebouwd en behoren tot het type VF (Verstärkt Feldmäßig). Ze zijn 2,3 meter hoog en hebben een plafond van 1,4 meter. Binnenin zijn de bunkers verdeeld in vier ruimtes van ongeveer 4,5 meter op 4,5 meter. De ruimtes worden afgescheiden door 50 centimeter dikke geschrankte muren. Aan weerszijden van de bunker bevinden zich de (nu gedichte) ingangen, die op hun beurt uitkomen in een sas met twee ingangen aan de zijkant van het bouwwerk. Niets wijst erop dat de bunkers ooit gasdicht waren; wel primitieve verluchtingsgaatjes aan de zijkanten. Bij vergelijking met andere Duitse standaardconstructies ("Regelbauten") benaderen de Oostkampse bunkers het meest het type "Luftschutzbunker", ofwel schuilbunker.
Simon Stevinstichting, Werkgroep Moderne Fortificatie: Dossier kanaal Gent-Brugge: Kantonnement, niet gepubliceerde informatie, 1998.
Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)