erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
88117
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88117

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis met lagere, aanpalende stal
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Boerenwoning met lagere, aanpalende stal gebouwd in de jaren 1920 en gerestaureerd in de jaren 1990. Woonhuis van het dubbelhuistype van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder vernieuwd zadeldak met Vlaamse pannen. Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw op gepikte plint en onder licht overkragende, pannen zadeldaken (nok evenwijdig met straat). Beide volumes met getrapte bakstenen fries onder de gootlijst. Rechthoekige openingen op de begane grond en licht getoogde op de verdieping en in de stalvleugel. Bewaard houtwerk, heden blauwgeschilderd. Klein, houten kastje met heiligenbeeld. Ten oosten paalt aan het boerenhuis een klein berghok. De stal achteraan dateert van 1961.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oostkamp, 1961/32.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88117 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Gemeente Oostkamp

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.