erfgoedobject

Onze-Lieve-Vrouwkapelletje

bouwkundig element
ID
88152
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88152

Juridische gevolgen

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapelletje gelegen links van de oprit van nummer 43. Volgens Degrande gebouwd circa 1945 in opdracht van Leonard Maes-Thanghe, naar aanleiding van de terugkeer van broer Albert uit krijgsgevangenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Quasi overgroeid door een Beuk, een ligusterhaag en een Linde.
Kapel met rechthoekig grondplan. Rode baksteenbouw met trapgevel met arduinen dekstenen aan de voorzijde, onder een dak met rode mechanische pannen. Kruisje van geglazuurde baksteen in het topstuk.
Rondboognis met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind achter een beglaasd deurtje. De brievenbus van nummer 43 is heden opgehangen onder de rondboognis.

  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Oostkamp, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Oostkamp-Outrijve, Assebroek, 2005.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Onze-Lieve-Vrouwkapelletje [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88152 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.