erfgoedobject

De Leitekapel

bouwkundig element
ID: 88161   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88161

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed De Leitekapel
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

De Leiteweg z.nr. "De Leitekapel", staande in de graskant langs de weg. Kleine pijlerkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw en gebouwd in 2000 ter vervanging van een oudere kapel. Wit beschilderde constructie van grijze baksteen onder een zadeldakje met zwarte mechanische pannen. Getraliede rondboognis waarin zich een lage, houten sokkel bevindt met een beeld van een ongekroonde, op een sokkel staande Onze-Lieve-Vrouw en Kind. Vóór de kapel, vrijstaande, houten bank.

DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Oostkamp, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Oostkamp-Outrijve, Assebroek, 2005.


Bron     : Vanwalleghem A. met medewerking van Creyf S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Vanwalleghem, Aagje


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: De Leitekapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88161 (Geraadpleegd op 25-09-2020)