erfgoedobject

De Leitekapel

bouwkundig element
ID
88161
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88161

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed De Leitekapel
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed De Leitekapel
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

"De Leitekapel", staande in de graskant langs de weg. Kleine pijlerkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw en gebouwd in 2000 ter vervanging van een oudere kapel. Witgeschilderde constructie van grijze baksteen onder een zadeldakje met zwarte mechanische pannen. Getraliede rondboognis waarin zich een lage, houten sokkel bevindt met een beeld van een ongekroonde, op een sokkel staande Onze-Lieve-Vrouw en Kind. Vóór de kapel, vrijstaande, houten bank.

  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Oostkamp, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Oostkamp-Outrijve, Assebroek, 2005.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Leitekapel [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88161 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Gemeente Oostkamp

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.